Kürtös kalács

Egy finomság mindenekfelett
Kürtőskalácssütés rendezvényekre
Facebook
Google+
http://progressfun.hu/szolgaltatas/kurtos-kalacs/
Twitter

Talán nincs is olyan szabadtéri rendezvény, ahol a kürtös kalács ne képviseltetné magát és ahol a standok előtt ne lenne mindig hosszú sorban állás. Nehéz eldönteni, hogy vajon az illata, vagy a kinézete csábít-e jobban, vagy esetleg még a tavalyi ízeknek az emléke. Állítólag nincs is olyan ember, aki ne kóstolta volna már a kürtös kalácsot, legalábbis idehaza, hiszen ahogy tudjuk a csemege ízig-vérig magyar, pontosabban mondva erdélyi találmány. Nézzük, hogyan is készül: az édes kelt tésztából sodort tésztaszalagot csonkakúp alakú sütődorongra tekerik fel, így a tésztacsíkok széle egymásra tapad és egybesül, majd ezt kristálycukorba hengergetik, és forró vajjal kenegetve faszénparázs fölött aranybarnára sütik. Őszintén, lehet neki ellenállni?